tirsdag 10. juni 2008

Bakedag

I dag har jeg jammen vært flittig. Bakt både runstykker og boller m. daimkuler. Det er første gang jeg prøver den bolledeigen så det blir spennende. Har lagt ut bilder av mesterverkene her. Rundstykkene er ferdige og bollene står til heving. MMM, dette skal bli godt.


Tipper det blir mye besøk etterhvert så dag kan det jo være fint å ha noe godt i fryseren.




Rundstykker inspirert av Grete Roede:
25g gjær
3,5 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts strøsøtning (jeg har brukt 3 ss vanlig sukker istedenfor)
250 g hvetemel
150 g sammalt hvete, grov.

Heves 60 min, kna ut og lag rundstykker, etterheves 15 min og stekes midt i ovnen i 15 min på 225 grader.


Her er bolleoppskriften også:

100 g smør
2 dl melk
50 g fersk gjær
3 ss sukker
2 ts salt
2 egg
600 g hvetemel
100 g daim-sjokolade
egg til pensling


Smelt smøret, hell melken i. Løs opp gjæren i den varme væsken (obs at væsken ikke er for varm), bland det med sukker, salt og melk, elt melet inn i deigen til den er glatt og smidig. La deigen heve 60 min (dobbel størrelse). Elt inn sjokoladen, del deigen i emner og rull boller, etterhves ca 30 m in. Pensle bollene med pisket egg, stekes i 15 minutter på 200 grader.
Jeg tror jeg brukte litt mye mel for deigen ble litt hard.