Tipper det blir mye besøk etterhvert så dag kan det jo være fint å ha noe godt i fryseren.
Rundstykker inspirert av Grete Roede:
25g gjær
3,5 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts strøsøtning (jeg har brukt 3 ss vanlig sukker istedenfor)
250 g hvetemel
150 g sammalt hvete, grov.
Heves 60 min, kna ut og lag rundstykker, etterheves 15 min og stekes midt i ovnen i 15 min på 225 grader.
Her er bolleoppskriften også:
100 g smør
2 dl melk
50 g fersk gjær
3 ss sukker
2 ts salt
2 egg
600 g hvetemel
100 g daim-sjokolade
egg til pensling
Smelt smøret, hell melken i. Løs opp gjæren i den varme væsken (obs at væsken ikke er for varm), bland det med sukker, salt og melk, elt melet inn i deigen til den er glatt og smidig. La deigen heve 60 min (dobbel størrelse). Elt inn sjokoladen, del deigen i emner og rull boller, etterhves ca 30 m in. Pensle bollene med pisket egg, stekes i 15 minutter på 200 grader.
Jeg tror jeg brukte litt mye mel for deigen ble litt hard.
1 kommentar:
MMMMMmmmmm, deilig!!!
Legg inn en kommentar