
Jeg har så lyst på ostekake. Har aldri laget det før, men det er jo bare så utrolig godt. Kan nesten ikke lage en hel kake heller for da spiser jeg sikkert opp alt...
Fant denne oppskriften på nettet og skal se om jeg kan få laget denne en vakker dag.
Ingredienser:
200 g Digestive
75 g Smør
500 g Nøytral kremost
1 dl Sukker
3 Egg
1/2 dl Lys rom
Bakepapir
Gelé:
1/4 Plat(er) Gelatin
1/6 dl Konsentrert bærsaft
1/6 ss Sukker
200 g Digestive
75 g Smør
500 g Nøytral kremost
1 dl Sukker
3 Egg
1/2 dl Lys rom
Bakepapir
Gelé:
1/4 Plat(er) Gelatin
1/6 dl Konsentrert bærsaft
1/6 ss Sukker
Framgangsmåte:
Bunn: Mengden er tilpasset en vanlig springform, 24 cm i diameter.
Kjør kjeks til smuler i kjøkkenmaskin. Bland med smeltet smør.
Kle bakepapir i en springform med avtagbar bånn. Bred ut kjeksmassen. Press godt med fingrene.
Stek bunnen midt i ovnen ved 150 grader cirka 10 minutter.
Fyll: Kjør ost og sukker til krem i kjøkkenmaskinen.
Tilsett ett egg om gangen og kjør til jevn masse.
Bland i rom/kirsch eller annen valgt smakstilsetting.
Hell over den forstekte bunnen.
Stek kaken midt i ovnen cirka 40 minutter.
Avkjøl på rist og flytt over i kjøleskapet.
Fordel geléen over den kalde kaken. La bærlokket og kaken stivne i kjøleskap.
Kaken kan med fordel lages dagen før serveringsdagen.
Framgangsmåte Gelé : Legg gelatinen i bløt i kaldt vann cirka 2 minutter. Varm saften litt, vri opp gelatinen og smelt i saften mens du rører. Bland i sukker, helst muscovadosukker som har mer smak. Avkjøl
Bunn: Mengden er tilpasset en vanlig springform, 24 cm i diameter.
Kjør kjeks til smuler i kjøkkenmaskin. Bland med smeltet smør.
Kle bakepapir i en springform med avtagbar bånn. Bred ut kjeksmassen. Press godt med fingrene.
Stek bunnen midt i ovnen ved 150 grader cirka 10 minutter.
Fyll: Kjør ost og sukker til krem i kjøkkenmaskinen.
Tilsett ett egg om gangen og kjør til jevn masse.
Bland i rom/kirsch eller annen valgt smakstilsetting.
Hell over den forstekte bunnen.
Stek kaken midt i ovnen cirka 40 minutter.
Avkjøl på rist og flytt over i kjøleskapet.
Fordel geléen over den kalde kaken. La bærlokket og kaken stivne i kjøleskap.
Kaken kan med fordel lages dagen før serveringsdagen.
Framgangsmåte Gelé : Legg gelatinen i bløt i kaldt vann cirka 2 minutter. Varm saften litt, vri opp gelatinen og smelt i saften mens du rører. Bland i sukker, helst muscovadosukker som har mer smak. Avkjøl
1 kommentar:
Den ser sååå god ut, lekker! Jeg har alltd vært så livredd for slikt med gele og gelantin i ! Vet ikke hvorfor, alle andre får det jo til og jeg har som sagt aldri prøvd! Kanskje jeg bare skal hoppe i det og prøve denne....... vi får se....
Legg inn en kommentar